• eco_slider_2018_0017_GA--20180525-FXT24223-2500px.jpg
  • eco_slider_2018_0010_GA--20180525-FXT24577-2500px.jpg

Jury

kees Kees de Gooijer - Chief Inspiration Officer TKI Agri & Food

Kees de Gooijer is voorzitter van de jury. Hij is Chief Inspiration Officer van TKI Agi & Food, de organisatie die de onderzoeksagenda voor de Topsector Agri & Food coördineert. Daarvoor vervulde hij verschillende directeurschappen bij Wageningen UR, zo was hij directeur van Agrotechnology & Food Sciences Group en van Rikilt. Kees is sinds 2011 betrokken bij Ecotrophelia en is sindsdien enthousiast aanjager van de competitie.

Kees is voorzitter van de jury.

gerda feunekes Gerda Feunekes - Directeur Voedingscentrum

Gerda Feunekes is sinds 2014 directeur van het Voedingscentrum. De uitdaging voor het Voedingscentrum is consumenten nog effectiever te stimuleren tot een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze. Ze is in 1989 afgestudeerd als voedingskundige aan Wageningen Universiteit en promoveerde op het onderwerp voedselconsumptie en voedselkeuze. Feunekes deed consumentenonderzoek naar vitaliteit en gezondheid bij Unilever en werkte daar sinds 2008 als Global Nutrition and Health Director. Zij leidde daarbij een samenwerkingsverband met de International Union of Nutritional Sciences (IUNS) op het gebied van zoutverlaging.

Gerda richt zich in de jury op de voedingskundige aspecten.

 DSC8991 Inge Arents - Directeur Flanders' Food

Inge Arents is directeur van Flanders' Food waar ze mensen uitdaagt om hun grenzen te verleggen. Ze brengt industrie en competitiviteit samen met innovatie. Met passie, kennis en expertise positioneert Flanders’ FOOD zich in de voedingsindustrie en haar partners, om ervoor te zorgen dat de generaties na ons nog steeds van lekker eten en een gezonde levensstijl kunnen profiteren.

Flanders' Food is lid van Fevia, de federatie van de Belgische voedingssindustrie. Fevia organiseert de Belgische editie van Ecotrophelia.

renee

Renee Boerefijn – FNLI

Renee Boerefijn is voorzitter van de Commissie Innovatie van FNLI en zit namens FNLI in de jury. Hij is Directeur Innovatie bij Bunge Loders Croklaan en heeft daarvoor verschillende functies vervuld bij CSM Purac (nu Corbion) en Unilever. Renee is dol op de internationale cultuur en de bijbehorende keukens. Hij heeft twee jaar in Italië en vier jaar in Engeland gewoond.

Renee richt zich binnen de jury op de industriële aspecten van de inzendingen.

Jeroen Knol MvV2016 Jeroen Knol - Managing Director European Federation of Food Science and Technology (EFFoST)

Jeroen Knol is sinds 2014 Managing Director van EFFoST, dé Europese koepelorganisatie op het gebied van levensmiddelenwetenschap en -technologie. EFFoST stimuleert de samenwerking tussen universiteiten, kennisinstituten en nationale en internationale bedrijven om te werken aan de ontwikkeling van duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van gezonde voedselvoorziening. Hij is in 2004 afgestudeerd als levensmiddelentechnoloog aan Wageningen Universiteit en promoveerde in 2008. Jeroen coördineerde meerdere projecten op het gebied van duurzaam en gezond voedsel. Met zijn kennis over de voedselketen staat hij graag anderen bij met het vinden van oplossingen voor grote en kleine vraagstukken.

Jeroen houdt zich binnen de jury bezig met de technologische haalbaarheid van de ideeën.

bert Bert van Rees - communicatieadviseur Bureau Berdt

Bert van Rees is sinds 2011 eigenaar van en communicatieadviseur bij Bureau Berdt. Daarvoor was hij onder andere communicatieadviseur bij Wageningen UR.Hij beweegt zich graag op het snijvlak van kennis & wetenschap en markt & maatschappij. Bert is dol op koken en lekker eten en laat zich graag verrassen door nieuwe concepten.

Bert kijkt in de jury naar de (marketing)communicatie-aspecten van de concepten.