Chief Inspiration Officer
TKI Agri & Food
Kees de Gooijer is Chief Inspiration Officer van TKI Agi & Food, de organisatie die de onderzoeksagenda voor de Topsector Agri & Food coördineert. Daarvoor vervulde hij verschillende directeurschappen bij Wageningen UR, zo was hij directeur van Agrotechnology & Food Sciences Group en van Rikilt. Kees is sinds 2011 betrokken bij Ecotrophelia en is sindsdien enthousiast aanjager van de competitie.
Kees is voorzitter van de jury.
Sprinkles Innovation
Loes is innovatie-expert binnen de foodsector. Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring in marketing en productinnovatie, waaronder bij Tony’s Chocolonely, Heinz & FrieslandCampina. Met haar expertise op het gebied van marketing- en innovatiestrategieën helpt ze tot succesvolle innovaties te komen.
FNLI
Renee Boerefijn is voorzitter van de Commissie Innovatie van FNLI en zit namens FNLI in de jury. Hij is Directeur Innovatie bij Bunge Loders Croklaan en heeft daarvoor verschillende functies vervuld bij CSM Purac (nu Corbion) en Unilever. Renee is dol op de internationale cultuur en de bijbehorende keukens. Hij heeft twee jaar in Italië en vier jaar in Engeland gewoond.
Renee richt zich binnen de jury op de industriële aspecten van de inzendingen.
Voorzitter NVVL
Ad Nagelkerke is voorzitter van de NVVL Network for Food Experts, naast zijn werkzaamheden als één van de managing partners van Schuttelaar & Partners. Ad is na zijn studie levensmiddelenmicrobiologie aan Wageningen Universiteit
bij Cargill gaan werken. Na 10 jaar stapte hij over naar Schuttelaar & Partners, waar hij voedingsmiddelenbedrijven (van startups tot multinationals) adviseert op het gebied van gezondheid en
duurzaamheid.
Ad richt zich in de jury vooral op de duurzaamheidsaspecten.
Directeur Voedingscentrum
Voor Petra zijn de gezondheid van de planeet en van de mens onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus duurzaam en gezond eten kunnen alleen maar hand in hand gaan. Zij gaat de uitdaging aan om partijen in het hele voedselsysteem gezamenlijk in die richting te laten bewegen.
Petra let binnen de jury op zowel voedingskundige aspecten als op de duurzaamheid bezig van de ideeën.
Adjunct-directeur TKI Agri & Food
Annemarie houdt zich in haar dagelijkse werk bezig met de vraag hoe de Nederlandse agrifoodsector met nieuwe kennis en innovatie antwoorden kan formuleren op maatschappelijke vragen. Daarbij is de aansluiting tussen primaire productie en voedselverwerking en de ontwikkeling van gezonde verdienmodellen een belangrijk aandachtspunt voor haar.
Annemarie kijkt in de jury zowel naar de financieel-economische aspecten als naar de duurzaamheid van de concepten.
Communicatieadviseur Bureau Berdt
Bert van Rees is sinds 2011 eigenaar van en communicatieadviseur bij
Bureau Berdt. Daarvoor was hij onder andere communicatieadviseur bij
Wageningen UR. Hij beweegt zich graag op het snijvlak van kennis &
wetenschap en markt & maatschappij. Bert is dol op koken en lekker
eten en laat zich graag verrassen door nieuwe concepten.
Bert kijkt in de jury naar de (marketing)communicatie-aspecten van de concepten.