Chief Inspiration Officer
TKI Agri & Food
Kees de Gooijer is Chief Inspiration Officer van TKI Agi & Food, de organisatie die de onderzoeksagenda voor de Topsector Agri & Food coördineert. Daarvoor vervulde hij verschillende directeurschappen bij Wageningen UR, zo was hij directeur van Agrotechnology & Food Sciences Group en van Rikilt. Kees is sinds 2011 betrokken bij Ecotrophelia en is sindsdien enthousiast aanjager
van de competitie.
Kees is voorzitter van de jury.
Tony's Chocolonely
Loes Altena is ‘Recipe for Success’ (Product Lead) bij Tony’s Chocolonely.
In
deze rol is zij verantwoordelijk voor de productstrategie en innovatiefunnel
bij deze impact maker in chocolade. Hiervoor was Loes verantwoordelijk voor
innovatie & marketing voor verschillende merken en productcategorieën bij
FrieslandCampina & Kraft Heinz.
FNLI
Renee Boerefijn is voorzitter van de Commissie Innovatie van FNLI en zit namens FNLI in de jury. Hij is Directeur Innovatie bij Bunge Loders Croklaan en heeft daarvoor verschillende functies vervuld bij CSM Purac (nu Corbion) en Unilever. Renee is dol op de internationale cultuur en de bijbehorende keukens. Hij heeft twee jaar in Italië en vier jaar in Engeland gewoond.
Renee richt zich binnen de jury op de industriële aspecten van de inzendingen.
Voorzitter NVVL
Ad Nagelkerke is voorzitter van de NVVL Network for Food Experts, naast zijn werkzaamheden als één van de managing partners van Schuttelaar & Partners. Ad is na zijn studie levensmiddelenmicrobiologie aan Wageningen Universiteit
bij Cargill gaan werken. Na 10 jaar stapte hij over naar Schuttelaar & Partners, waar hij voedingsmiddelenbedrijven (van startups tot multinationals) adviseert op het gebied van gezondheid en
duurzaamheid.
Ad richt zich in de jury vooral op de duurzaamheidsaspecten.
Managing Director European Federation of Food Science and Technology (EFFoST)
Jeroen Knol is sinds 2014 Managing Director van EFFoST, dé Europese koepelorganisatie op het gebied van levensmiddelenwetenschap en -technologie. EFFoST stimuleert de samenwerking tussen universiteiten, kennisinstituten en nationale en internationale bedrijven om te werken aan de ontwikkeling van duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van gezonde voedselvoorziening. Hij is in 2004 afgestudeerd als levensmiddelentechnoloog aan Wageningen Universiteit en promoveerde in 2008. Jeroen coördineerde meerdere projecten op het gebied van duurzaam en gezond voedsel. Met zijn kennis over de voedselketen staat hij graag anderen bij met het vinden van oplossingen voor grote en kleine vraagstukken.
Jeroen houdt zich binnen de jury bezig met de technologische haalbaarheid van de ideeën.
Communicatieadviseur Bureau Berdt
Bert van Rees is sinds 2011 eigenaar van en communicatieadviseur bij Bureau Berdt. Daarvoor was hij onder andere communicatieadviseur bij Wageningen UR. Hij beweegt zich graag op het snijvlak van kennis & wetenschap en markt & maatschappij. Bert is dol op koken en lekker eten en laat zich graag verrassen door nieuwe concepten.
Bert kijkt in de jury naar de (marketing)communicatie-aspecten van de concepten.