Quinola wint Nederlandse voorronde

Team Nourish van Maastricht University heeft de Nederlandse finale van de studentencompetitie Ecotrophelia gewonnen. Met hun product Quinola, een plantaardig gefermenteerd drankje met quinoa en canola-eiwitten, vertegenwoordigen zij Nederland in oktober in de Europese finale in Keulen tijdens Anuga.

De diversiteit en de kwaliteit van alle inzendingen was van een hoog niveau. In de ideeën was veel aandacht voor zowel duurzaamheid als gezondheid.

De winnende creatie Quinola is een plantaardig gefermenteerd drankje dat quinoa en canola-eiwitten combineert met de smaken van dadels en kaneel. De studenten noemen hun product een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een eiwitrijk, vezelrijk drankje zonder zoetstoffen of geraffineerde suikers.

De tweede prijs was voor Team PlantLike (Aeres Hogeschool Almere) met hun product ‘Pulled mushroom’: biologische pruikzwammen die worden gekweekt, gemarineerd en verwerkt tot vlees- of groentealternatieven. De derde prijs was er voor Team BeerBites (Maastricht University) met hun bitterballen gemaakt van bier en bierbostel.