Plantaardig ijs winnaar van Nederlandse voorronde Ecotrophelia

Het team AERT van Aeres Hogeschool heeft de Nederlandse voorronde van de Europese studentencompetitie gewonnen met het door hen ontwikkelde plantaardige ijs. De studenten wisten op basis van gele erwten een fantastische vervanger voor regulier ijs te maken.

Tijdens de voorronde presenteerden zeven studententeams hun ideeën voor een nieuw product dat zowel duurzaam te produceren is als bijdraagt aan een goede gezondheid. De teams kwamen dit jaar van Aeres Hogeschool, InHolland en Maastricht University.

Ravioli van reststromen
De tweede plaats werd gedeeld door het team Savioli uit Maastricht en het team Saucijs Uniq van Aeres Hogeschool. Savioli presenteerde een ravioli gevuld met reststromen uit de groenteproductie. Het deeg van de pasta is verrijkt met bierbostel, zo krijgt het product meer vezels en wordt tegelijkertijd een reststroom uit de bierindustrie tot een hogere waarde gebracht.

Ganzenvlees als snack
Team Saucijs Uniq zet duurzaam ganzenvlees op de kaart door er een borrelhapje van te maken. Hoewel de jury nog wel een voedingskundige uitdaging zag, wist het team met hun concept toch een gedeelde tweede plaats te behalen.

Winnaars pitchen op FNLI Jaarvergadering
Cees-Jan Adema, directeur van FNLI, maakte bekend wie de winnaars waren. FNLI is nauw betrokken bij Ecotrophelia. De federatie ondersteunt de studententeams met coaches en workshops en stelt het prijzengeld beschikbaar. Adema nodigde het winnende team uit om hun idee te presenteren tijdens de jaarvergadering van FNLI waar enkele honderden beslissers uit de voedingsmiddelindustrie samenkomen.