Team PopPeas van Maastricht University is door het publiek van de AgriFoodTop gekozen als winnaar van de Nationale Ecotrophelia 2017 en mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese verkiezing op 21 en 22 november 2017 tijdens “the Food Matters Live exhibition at the ExCeL centre” in London,United Kingdom. Daar nemen de vier teamleden van PopPeas (Elke Donkers, Tom Kerstens, Lorraine Arts en Rob Wijers) het op tegen andere teams uit Europa in de hoop de titel te winnen voor de ontwikkeling van het meest innovatieve voedingsproduct.
PopPeas is een 100% plantaardig product. De snack bestaat namelijk uit een mix van gele erwten, gedroogde chamignons, gedroogde basilicum, olijfolie en Italiaanse kruiden en specerijen. Gele erwtbloem is een fantastische plantaardige bron van proteïne. De champignons worden behandeld met UV-licht, waardoor dit een uitstekende bron van vitamine D is terwijl de basilicum zorgt voor calcium. De ingrediënten worden gemixt met water en vervolgens worden ze gepoft in hete lucht. Omdat PopPeas niet in olie worden gefrituurd zijn ze een niet vet, smakelijk en knapperig alternatief voor chips. PopPeas worden bestrooid met een lekkere mix van Italiaanse kruiden en specerijen. Een knapperige, hartige snack voor een proteïne-, calcium- en vitamine D-boost zonder dat je je schuldig hoeft te voelen.